nieuws

Bobcat lanceert vernieuwd gamma verreikers

Geen categorie

Bobcat heeft een engineering- en ontwerpprogramma afgewerkt met tal van innovatieve functies voor de twaalf bestaande verreikermodellen. Aangedreven door Tier III dieselmotoren haalt het assortiment Bobcat verreikers maximale hefhoogtes van 5,2 tot 17,4 meter.

Bobcat lanceert vernieuwd gamma verreikers

Bobcat verreikers zijn ontworpen op gemeenschappelijke platforms. Zo bevinden de belangrijkste onderdelen en controlepunten zich bij alle modellen op dezelfde plaats om het onderhoud te vergemakkelijken. Het verbeteringsprogramma voor verreikers was dan ook holistisch van aard; de opdracht om alle machines op alle vlakken te optimaliseren. Te beginnen met een aanzienlijke verbetering van het geluidsniveau, met een vermindering van maar liefst 8 dBA tijdens het rijden.

Bobcat verreikers zijn ontworpen voor maximale duurzaamheid. Een van de recentste ontwikkelingen in deze context is een nieuwe besturingseenheid voor de aandrijving. Die werd vervangen in het kader van een globale verbetering van de elektronica. De kabel van de gashendel kreeg een nieuw ontwerp, net als de giek. De slangen zitten nu niet langer in de weg. Andere verbeteringen zijn: aanpassingen aan de hydraulische koppelingen op de giek, waar de tussenruimte breder werd gemaakt om het aansluiten en loskoppelen van aanbouwdelen te vergemakkelijken.

De ergonomische cabine met geluidsdemping creëert een comfortabelere en veiligere werkomgeving voor de bestuurder. Alle functieknoppen bevinden zich rechts vooraan in de cabine; de functies zijn duidelijk aangegeven en makkelijk te bedienen vanuit de bestuurdersstoel. De giekbewegingen (uitstrekken en intrekken) worden soepel gestuurd door een ingenieuze joystick die de bestuurder in staat stelt verschillende functies tegelijk uit te voeren.

Het Aggravating Movement Arrestor (AMA) systeem, ontworpen om gevaarlijke of onvoorziene bewegingen van de giek tijdens het werken te voorkomen, is standaard aanwezig op alle Bobcat verreikermodellen. Een elektronisch gestuurde, hydrostatische transmissie, eveneens standaard op alle Bobcat verreikers, garandeert een ultra preciese bediening, zelfs in zeer krappe ruimtes. Het inching-pedaal zorgt voor vloeiende bewegingen aan zeer lage snelheid, ongeacht de lading, met een maximale stabiliteit en remprecisie. Verder heeft de bestuurder de keuze uit twee rijstanden – directe aandrijving, waarbij de rijsnelheid voorrang krijgt, of zachte aandrijving, die hydraulisch vermogen en koppel voorrang geeft.

Alle belangrijke onderdelen van de machine zijn vlot toegankelijk. Het gesloten chassis zorgt voor een uitstekende chassisstijfheid zowel overlangs als dwars. Dit chassis heeft een lager bedrijfsgewicht en vermindert het brandstofverbruik. De versterkte basis beschermt bovendien alle mechanische onderdelen.

Dankzij de continue ontwikkeling van het gamma verreikers de voorbije 24 maanden, beschikt Bobcat nu over volledig geoptimaliseerde machines, die zich onderscheiden van de vorige versies door een nieuw kleurenschema. Het nieuwe wit op de giek en het oranje van het tegengewicht achteraan machine zijn niet alleen esthetisch gezien aantrekkelijker. Ze kaderen perfect in het ontwerp van de andere producten in het Bobcat assortiment.

In 2008 zijn de verreikers, zoals de Bobcat schrankladers en minigraafmachines, speciale uitvoeringen naar aanleiding van de 50e verjaardag van Bobcat voorzien van een label.

Reageer op dit artikel