nieuws

30-tons Hyundai laadschop voor Bonder

Geen categorie

Van der Spek Vianen BV heeft afgelopen week in Utrecht een nieuwe Hyundai HL 780-7A laadschop afgeleverd bij Bonder Recycling en Overslag.

30-tons Hyundai laadschop voor Bonder

De 30-tonner kreeg gelijk in het eerste weekend al zijn vuurdoop: de machine werd ingezet op een recyclinglocatie in Utrecht bij het lossen van ruim 9000 ton spoorwegballast.

Bij het verzetten van deze hoeveelheid tonnen konden gelijk alle 365 pk’s getest worden. Deze kracht wordt geproduceerd door de 11 liter Cummins QSM11 motor, die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen. Omdat deze motor een zeer ruim bereik heeft waarbij deze pk’s beschikbaar zijn, is het maximale toerental van deze motor afgeregeld op 2000t/min. Hierdoor zijn er ook aanzienlijke brandstofbesparingen te halen.

Op wens van Bonder Recycling en Overslag BV is de laadshop door Van der Spek Vianen voorzien van joy-stick besturing. Hiermee kan de machinist alles via de handels in de armleuningen bedienen.

De machine is uitgerust met een hydraulische snelwissel waardoor er snel gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en eventuele uitrustingsstukken.

Reageer op dit artikel