nieuws

Zeven miljoen ton puin en rotsen

Geen categorie

In Dubai werkt Jan de Nul aan het onderhoud van de golfbrekers rondom het kunstmatig aangelegde Palm eiland in de Perzische Golf.

Zeven miljoen ton puin en rotsen

Bij de aanleg van de golfbrekers, in de periode 2002 – 2006, verdween 7 miljoen ton puin en rotsen onder water. Bij deze actie werd iedere steen afzonderlijk door een kraan, vanaf een ponton, op de exacte plek neergelegd. Daarbij werd de kraan elektronisch aangestuurd op basis van GPS coördinaten. In totaal werd, over een lengte van 17 kilometer, een 200 meter brede kraag aan golfbreekmaterialen rondom het eiland aangebracht. Hierbij werd 135 miljoen kuub stortmateriaal gebruikt. Naast 5 miljoen kubieke meter rotsen, werd ook zand en kalksteen verbruikt.
Op dit moment voert De Nul controle- en herstelwerkzaamheden uit. Die duren naar verluidt tot eind 2009.

Reageer op dit artikel