nieuws

Winst Caterpillar stijgt met 34 procent

Geen categorie

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar, fabrikant van onder meer graafmachines en bulldozers, heeft in het tweede kwartaal de nettowinst met 34 procent zien stijgen tot 1,11 miljard dollar, vooral dankzij een sterke verkoop in Azië. Het bedrijf verhoogde zijn winstverwachting voor dit jaar.

Winst Caterpillar stijgt met 34 procent

De omzet nam met 20 procent toe tot 13,6 miljard dollar. De resultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht. “Nog nooit in mijn 35 jaar bij het bedrijf, heb ik Caterpillar het zo goed zien doen met het oog op het moeilijke economische klimaat in de Verenigde Staten”, aldus topman Jim Owens. Caterpillar verwacht nu voor het hele jaar een winst per aandeel van 6 dollar op een omzet van 50 miljard dollar.

’s Werelds grootste machinebouwer wist de zwakkere vraag in de VS, West-Europa en Japan op te vangen met groei in opkomende markten. Vooral in Azië gingen de zaken voor de wind. De verkoop van machines voor de bouwsector en de mijnbouw steeg met 50 procent. Ook in het Midden-Oosten deed Caterpillar goede zaken.

Reageer op dit artikel