nieuws

Vrachtauto klem onder spoorviaduct

Geen categorie

Een betonwagen van vier ton heeft zich donderdag 24 juli jl. muurvast gereden onder het spoorviaduct bij station Vleuten. Op die plek zijn al vaker vrachtwagens in de problemen gekomen.

Vrachtauto klem onder spoorviaduct

De chauffeur van de ongelukkige truck was druk doende zijn afslag naar links te vinden. Zodoendezag hij diverse verbodsborden over het hoofd.

Alleen voertuigen met een maximale hoogte van 3,3 meter zijn toegestaan onder het viaduct. Dat geeft nog dertig centimeter speelruimte, want de werkelijke hoogte is 3,6 meter. Wie niet oplet of eigenwijs is, rijdt zich klem.

Gevaarlijke situatie
De krappe bemeting zorgt al sinds de oplevering van het spoorviaduct in juni vorig jaar voor gevaarlijke situaties. In de eerste maand reed een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen zich vast, gaf gas en kwam uiteindelijk op het terras van een café tot stilstand. Regelmatig komt vrachtverkeer aanrijden, moet volop in de remmen en vervolgens rechtsomkeert maken om een andere route te kiezen.

Volgens ProRail ligt alle verantwoordelijkheid bij de chauffeurs. ,,Tussen de A12 en het viaduct staan vijf waarschuwingsborden. Ze moeten gewoon eerder hun weg bepalen,’’ aldus woordvoerster ProRail.

De hoogte van het viaduct is afgestemd met de gemeente Utrecht, die het bouw- en vrachtverkeer uit de kern van Vleuten wil weren.

Reageer op dit artikel