nieuws

Tractor Pulling Cadzand: ‘echte hightech’

Geen categorie

De zware Zeeuwse klei stoof meters hoog op, zwarte rookpluimen waren van ver te aanschouwen en het gaf een hels lawaai. Liefhebbers van power uit motoren kwamen zaterdag volop aan hun trekken tijdens de tractor pulling wedstrijd in Cadzand-Bad. Vooral de two wheel drives – tractoren die op auto’s lijken – maakten er met vele strakke wheelies een prachtige show van.

Tractor Pulling Cadzand: ‘echte hightech’

Jan Marijnissen, penningmeester van de bond en zaterdag vlaggenist van dienst, weet dat er in Nederland ruim drieduizend beoefenaars zijn van de sport. “Dit is eigenlijk een soort circus dat wekelijks door ons land trekt. Mooi aan de sport is dat de monteurs iedere keer weer hun grenzen willen verleggen. Die gasten geven gewoon nooit op. Rijk word je er niet van. Je mag allang blij zijn dat je uit de kosten komt. Je moet gewoon gek zijn van die sport.”

Peter de Regt van de Green Spirit 7 uit Biervliet is het helemaal met Marijnissen eens: “Dit is echte hightech, maar wel puur hobbywerk aan tractoren met een vermogen van zevenduizend pk. Om de nodige kracht te kunnen overbrengen voor de trek van de sleepwagen wordt gebruik gemaakt van vliegtuigmotoren die omgebouwd zijn met een eigen injectiesysteem. Naast de kracht is tactiek erg belangrijk. Je moet aanvoelen wanneer je vol gas kunt geven.”

Winnaar bij de klasse tot 3500 kilogram modified werd Bandit; bij 2600 kilogram Two-Drive was het Sledge Hammer en bij 950 kilo Modified Reny Mission Impossible. Bij de 3500 kilogram Super-Stock ging de eerste prijs naar Zeinstra Welldone Deere, bij 4500 kilo Modified naar InterTechno Lambada en bij 3500 kilogram Pro Stock naar Extreme Temtation.

Bron: BN / De Stem

Reageer op dit artikel