nieuws

Spierings showt de eerste rupskraan SK 2400-R

Geen categorie

In het weekend van 20 en 21 juni is er een groot feest gevierd bij Spierings Kranen in Oss. Een selecte groep genodigden was samengekomen om de officiële introductie van de SK 2400-R bij te wonen, de eerste Spierings kraan met rupsonderstel.

Spierings showt de eerste rupskraan SK 2400-R

Bouwbedrijf Hendriks uit Oss wist Spierings Kranen te verleiden om de ontwikkeling van deze rupskraan op gang te brengen. De SK 2400-R is een, ten opzichte van vergelijkbare rupskranen met vakwerkmast, veel lichtere machine geworden die dankzij een computergestuurd afstempelsysteem elegant en snel te verplaatsen is op de bouwplaats.

De maximale last van 18 ton op 14,6 meter, de maximale hijshoogte van 56 meter en 5,5 ton hefvermogen op 42 meter overtreffen ruim de zwaarste rupstorenkranen die vandaag de dag beschikbaar zijn in de markt.

Met de bovengenoemde specificaties is deze machine met maar liefst een capaciteit van 263 tonmeter een geduchte concurrent voor de telescoopkranen tot 300 ton.

Tijdens de open dag heeft de SK 2400-R zijn krachten al getoond aan het publiek. Samen met zijn broer, de SK 2400-AT 7, tilde hij een 36 ton zware SK 377-AT 3 zonder enige moeite enkele meters de lucht in.

Reageer op dit artikel