nieuws

Opvallende drie-in-één-heftruck van Crown

Geen categorie

De nieuwe RC 5500 van intern transportleverancier Crown biedt drie trucks in één: een reachtruck, een conventionele heftruck met contragewicht en een krachtige pallettruck.

Opvallende drie-in-één-heftruck van Crown

Op de nieuwe Crown heftruck heeft de bestuurder hetzelfde uitzicht als op een reachtruck. De speciaal gevormde aandrijfeenheid met laag profiel, de doorkijkmast, het stervormige ontwerp van de beschermkap en de flexibele werkhouding dragen hiertoe bij.

Schokcompensatie
Een ergonomisch middel is Crown’s FlexRide-vering die schokken als gevolg van het rijden op een oneffen ondergrond, rijden, over rails of vaste obstakels in de vloer compenseert, waardoor de bestuurder minder trillingen voelt.

Onderhoudsvrij remsysteem
Het onderhoudsvrije e-GEN-remsysteen met automatische parkeerrem levert constante remprestaties gedurende de volledige levensduur van de truck. Bovendien is de RC 5500 uitgerust met Crowns Intrinsic Stability System dat de oorzaken van onstabiele situaties tot een minimum beperkt. Dit systeem omvat een extra contragewicht voor meer stabiliteit, snelheidsregeling op hellingen, automatische hydraulische snelheidsbeperking, snelheidsregeling in bochten, een stevig mastontwerp en aanpassing van de snelheid naar last en hefhoogte. Ook de voorwaartse kanteling is beperkt om het vertrouwen van de bestuurder te verhogen.

Bron: Logistiek.nl

Reageer op dit artikel