nieuws

Opec voorspelt olieprijs 170 dollar per vat

Geen categorie

Opec-president Chakib Khelil verwacht dat de olieprijs nog voor het einde van het jaar zal zijn gestegen naar 170 dollar per vat. Enerzijds heeft dat volgens hem te maken met de dalende waarde van de dollar, anderzijds met de politieke spanningen in Irak en Iran.

Opec voorspelt olieprijs 170 dollar per vat

Het afgelopen jaar is de olieprijs al meer dan verdubbeld tot bijna 143 dollar per vat. Khelil meent dat de prijsstijging niets met de productie te maken heeft. `Er is meer dan genoeg olie op de markt om te voldoen aan de internationale vraag`, aldus de Opec-president.

De stijging van de olieprijs in het eerste kwartaal is de hoogste sinds 1999. Toen steeg de prijs met 38% van 11 naar 17 dollar per vat.

Reageer op dit artikel