nieuws

Liebherr torenkranen bij ombouw voetbalstadion Kaapstad

Geen categorie

Bij de ombouw van het Green Point Stadion in het Zuid Afrikaanse Kaapstad voor de wereldkampioenschappen in 2010 zijn negentien Liebherr torenkranen aan het werk. Bij een ander nieuw stadion in Johannesburg, eveneens Zuid Afrika, zijn nog eens negen Liebherr torenkranen aan het werk.

Liebherr torenkranen bij ombouw voetbalstadion Kaapstad

In Kaapstad moet de nieuwbouw de capaciteit van het stadion vergroten van 18.000 naar 68.000 voetballiefhebbers. In Johannesburg moeten over twee jaar 95.000 voetbalfans in het stadion Soccer City passen.

Liebherr leverde vanuit haar fabriek in Biberach voor het Green Point stadion 12 nieuwe kranen; acht bovendraaiende kranen van de types 200 EC-H 10 tot 280 EC-H 12 en vier Flat Top kranen 200 EC-B 10 Litronic. De kranen hebben haakhoogtes van 52,2 tot 79,5 meter en worden gezien de ovale vorm van het stadion ingezet met gieken van 55 tot 75 meter.
De maximale last weegt 12 ton. De grootste kraan die aan het werk is de 280 EC-H 12 die met een haakhoogte van 79,5 meter een last van 2,8 ton op 75 meter wegzet.

De ombouw van het Green Point stadion gaat een slordige 285 miljoen euro kosten en wordt uitgevoerd door Murray & Roberts Construction in joint venture met WBHO Construction.

Reageer op dit artikel