nieuws

JCB en Loxam kiezen voor GlobalTRACS

Geen categorie

Twee toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van bouwmachines en aanverwante bedrijfsmiddelen hebben onlangs gekozen voor het ‘GlobalTRACS equipement management system’ van Qualcomm Enterprise Services Europe.

JCB en Loxam kiezen voor GlobalTRACS

Zowel verhuurder Loxam als producent JCB zijn ervan overtuigd dat ze met GlobalTRACS zowel de dienstverlening aan hun klanten als de eigen bedrijfsprestaties verder kunnen verbeteren.

GlobalTRACS is een draadloos alarmerings-, registratie- en communicatiesysteem dat speciaal is ontworpen om het volgen en beheren van bouwmachines te optimaliseren. Eigenaren en verhuurders van deze machines zijn verzekerd van belangrijke voordelen op het gebied van diefstalrisico, gebruikszekerheid, efficiency, opbrengsten en kostenbesparingen.
In essentie kent GlobalTRACS vier hoofdfunctionaliteiten: lokaliseren van de bouwmachine, diefstalpreventie, gebruiksbeheer en -controle en onderhoudsbeheer.

Via het op GPS gebaseerde volgsysteem zijn bouwmachines op elk moment en op elke locatie te traceren. Deze controlemogelijkheid voorkomt diefstal en ongeoorloofde inbedrijfstelling van machines. De tracking functie stelt verder onderhoudsmonteurs in staat om het materieel snel te lokaliseren en maakt het mogelijk om machines efficiënt op te halen en op de juiste plek af te leveren.

GlobalTRACS biedt verder de mogelijkheid om efficiënt om te gaan met het urengebruik van bouwmachines. Het gebruik kan permanent online worden gevolgd en uitgelezen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van voor- en nacalculaties van het werkelijke gebruik. Dit werkt kostenbesparend en zorgt uiteindelijk voor een hogere opbrengst van een machine. De opbrengst per machine wordt nog eens extra verhoogd door de alarmeringsfunctie dat de eigenaar informeert over de prestaties van zijn machines en dat hem waarschuwt bij bijvoorbeeld oververhitting van motoren. De alarmeringsfunctie stelt de eigenaar in staat om zijn materieel preventief te onderhouden. Dit vermindert de kans op storingen tijdens gebruik en brengt de onderhoudskosten omlaag.

Het in Frankrijk gevestigde Loxam is met een vloot van 200.000 bouwmachines actief in 10 verschillende Europese landen. JCB in Engeland levert wereldwijd machines voor de bouw en landbouw en is ook in een groot aantal Europese landen actief.

Reageer op dit artikel