nieuws

Hengelo en Borne beginnen samen een gronddepot

Geen categorie

De gemeenten Hengelo en Borne richten een grondbank op. Dit moet een betere afstemming opleveren voor grond die op de ene plek wordt afgegraven en op een andere plek bruikbaar is.

Hengelo en Borne beginnen samen een gronddepot

Nu wordt afgevoerde grond vaak tijdelijk ergens opgeslagen of niet duurzaam hergebruikt, bijvoorbeeld wanneer zand licht verontreinigd is. Ook is het de bedoeling dat er minder met vrachten wordt gereden naar en vanuit andere gemeenten.

Twee projectontwikkelaars, te weten NTP Infra en Plegt-Vos, willen participeren in het gemeentelijke initiatief. Als proef worden in het Hengelose uitleggebied Dalmeden partijen grond zoveel mogelijk ter plaatse hergebruikt. De ervaringen hiermee worden vervolgens toegepast in de nieuwe Bornse woonwijk Bornsche Maten en op het intergemeentelijke bedrijventerrein De Veldkamp.

Reageer op dit artikel