nieuws

FNV: aanraking met asbest vastleggen

Geen categorie

Alle werknemers die in aanraking zijn gekomen met asbest moeten nauwkeurig plaats, datum en werkgever bijhouden, evenals verklaringen van collega’s. Dit kan volgens FNV Bouw & Infra helpen de verantwoordelijkheid bij beroepsziekten te plaatsen.

FNV: aanraking met asbest vastleggen

De vakbond doet deze oproep naar aanleiding van het asbestschandaal in Utrecht. Onlangs werd bekend dat de Milieupolitie en de Arbeidsinspectie zes verdachten hebben aangehouden voor illegale asbestsanering in een niet nader bekend gemaakt pand op bedrijventerrein Lageweide. Bij de sanering zijn mogelijk 120 werknemers blootgesteld aan asbest.

De gevolgen van asbest kunnen na dertig jaar nog de kop opsteken, maar dan is het moeilijk om alsnog een schuldige aan te wijzen, aldus Jan Warning, directeur van het Bureau Beroepsziekten. Daarom raadt de FNV aan alles op te schrijven en dit dossier goed te bewaren zodat malafide ondernemers ook later alsnog kunnen worden aangepakt.

Reageer op dit artikel