nieuws

Elf milieuvriendelijke Volvo trucks voor TNT

Geen categorie

Harbers Trucks heeft elf Volvo’s FH 440 vrachtwagens met Euro 5 motoren geleverd aan TNT Express Road Network. De nieuwe aanwinst versterkt TNT’s milieu programma ‘Planet me’ dat de inzet voor een beter milieu in de bedrijfsstrategie verankert.

Elf milieuvriendelijke Volvo trucks voor TNT

De Europese wegvervoerder rijdt nu in totaal met 33 Volvo’s, allemaal automatisch schakelend met I-Shift. Het brandstofverbruik van deze trucks is lager, evenals de emissies van kooldioxide en andere uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu.

Directeur Ben Klaassen van TNT’s Express Road Network: “Wij hebben drie jaar geleden al ingezet op schoner rijden, waarmee wij de uitstoot van onze voertuigen sterk hebben verminderd, vooral op het gebied van fijnstof (PM10), stikstofoxiden (NOx) en kooldioxide (CO2). Wij schaffen alleen nog voertuigen aan die voldoen aan de allerhoogste milieunormen. Daarom hebben we voor Euro 5 gekozen. Op deze manier geven wij invulling aan onze verantwoordelijkheid voor de wereld en tegelijkertijd verbeteren wij onze dienstverlening en daarmee onze concurrentiepositie.”

Euro 5
Ralf Täuber, manager fleet & scheduling, is enthousiast over de nieuwe trekkers. “In totaal hebben wij in het afgelopen jaar zeventien nieuwe Volvo’s met Euro 5 motoren in gebruik genomen. Allemaal met extra voorzieningen om de trucks zo energiezuinig mogelijk te laten werken; met automatisch schakelende versnellingsbakken bijvoorbeeld en Volvo Dynafleet om de prestaties optimaal te kunnen volgen. Harbers Trucks heeft ons bij die beslissingen uitstekend geholpen. Bijvoorbeeld bij de keuze van de eindoverbrenging waardoor onze nieuwe voertuigen geen 1.500, maar slechts 1.100 omw/min maken bij 80 km/h. Reductie van CO2 is bij ons heel belangrijk. Ons uiteindelijk doel is een clean fleet. Daarom hebben we ook een strategisch partnerschap met Volvo. Overigens werken we ook samen met andere partners zoals brandstofleveranciers en universiteiten om op alternatieve brandstoffen te kunnen gaan rijden.”

Minder brandstof
TNT Express Road Network vervangt met de nieuwe Volvo’s voertuigen, die het einde van hun economische levensduur nog niet hadden bereikt, om minder brandstof per kilometer te gebruiken. Dagelijks doet hert bedrijf 34 EU-landen en Marokko aan. Per week vertrekken meer dan 3.800 vrachtauto’s vanuit zestien hubs. Voor het merendeel zijn dat gecharterde auto’s. TNT’s Express Road Network heeft 57 eigen vrachtauto’s waarvan 34 gestationeerd in Nederland (Duiven). De auto’s rijden tussen de 200.000 en 225.000 kilometer per jaar, met twee chauffeurs.

Reageer op dit artikel