nieuws

Dieseloorlog: truckers blokkeren vakantie-uittocht

Geen categorie

Opnieuw dreigen woedende vrachtwagenchauffeurs met acties tegen een aantal ingrijpende lastenverzwaringen. De truckers willen de vakantie-uittocht op Nederlandse snelwegen blokkeren.

Dieseloorlog: truckers blokkeren vakantie-uittocht

Het gaat om een wilde actie van truckers die georganiseerd zijn in de als radicaal bekend staande belangenvereniging Vetron, zo schrijft De Telegraaf.

De vrachtwagenchauffeurs willen ook de binnenstad van Den Haag ontwrichten en het Binnenhof barricaderen met vijftig trailers. De truckers willen met de acties het kabinet dwingen de accijnzen niet te verhogen. Hogere wegenbelastingen en Eurovignetten, maar ook de hoge dieselprijs en accijnsverhoging zorgen voor aanhoudende spanningen binnen de sector.

TLN tegen
De nieuwe voorzitter van Transport Logistiek Nederland (TLN) Alexander Sakkers steunt de acties niet. Hij lost de problemen liever op een ‘diplomatieke manier’ op en wordt daarom overladen met kritiek door transportbedrijven.
Sakkers is tegen de radicale acties, omdat truckers volgens hem zo de steun van het publiek verliezen. Hij wil onderhandelen met de vier betrokken ministeries: Economische Zaken, Financiën, Verkeer en VROM. Eerdere gesprekken met bewindslieden en ambtenaren leverden echter niets op.

Foto: EPA / Mikael Libert

Reageer op dit artikel