nieuws

Bulldozermachinist toch een droombaan

Geen categorie

De zeventienjarige Coen van den Heuvel was gisteren voor een dag bulldozermachinist. Op het industrieterrein van Urk mocht hij een dagje meedraaien bij grondverzetbedrijf Te Kloeze Bruyl BV uit Terborg.

Bulldozermachinist toch een droombaan

Op de banenmarkt ‘WaytoWork’ die CNV Jongeren afgelopen mei hield, konden bezoekers hun droombaan opgeven. Coen vulde daar bulldozermachinist als zijn droombaan in. Uit honderdvijftig inzendingen werd hij als winnaar gekozen.

Coens droombaan was goed gemotiveerd en daarom mocht hij gisteren op Urk voor een dag de bulldozer van bedrijf Te Kloeze Bruyl BV besturen (foto). “Ik heb het goed naar mijn zin gehad”, zegt Coen, die de studie grond-, weg- en waterbouw volgt. “Ik kreeg eerst uitgebreid uitleg over de machine.” Daarna mocht hij de bulldozer besturen. “Het land moest vlak worden gemaakt, maar dat was best moeilijk”, vertelt Coen.

Zo’n dag op de bouw is volgens de Harderwijkse student heel anders dan een dag in de schoolbanken. “Op school leer je over de techniek, maar vandaag moest ik de machine ook echt kunnen besturen”, legt hij uit. Die techniek vond hij samen met de kracht van de bulldozer het meest interessant aan de dag meedraaien met het bedrijf.

Na deze ervaring weet de Harderwijker zeker dat hij de goede studie gekozen heeft. “Ik kreeg een goede indruk van wat me te wachten staat als ik afgestudeerd ben”, zegt Coen. “Ik heb nu een beetje ervaring opgedaan, en ik wil nog steeds graag bulldozermachinist worden.”

Bron: de Stentor

Reageer op dit artikel