nieuws

Boskalis baggert Port Rashid

Geen categorie

Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft de opdracht gekregen voor de herontwikkeling van een haven in Dubai, ter waarde van circa 200 miljoen euro.

Boskalis baggert Port Rashid

Het baggerconcern gaat de opdracht, van opdrachtgever Nakheel, uitvoeren in een 50/50-samenwerkingsverband met de Belgische sectorgenoot DEME. De totale contractwaarde voor de twee bedrijven samen bedraagt 400 miljoen euro.

De herontwikkeling van de haven van Port Rashid gaat binnenkort van start en duurt naar verwachting twee en een half jaar. In het project wordt met behulp van vier grote sleephopperzuigers 540 hectare nieuw land opgespoten, waarop een cruiseterminal komt met een kademuur van 3,4 kilometer. Door het overbrengen van de overslagactiviteiten naar de haven van Jebel Ali, wordt de haven van Port Rashid beschikbaar voor vastgoedontwikkeling, aldus Boskalis.

Reageer op dit artikel