nieuws

VRS van Vugt start filiaal in Aalsmeer

Geen categorie

Verkeersschool VRS van Vugt, met eigen vestigingen in Wognum en Volendam gaat uitbreiden naar Aalsmeer. In een pand grenzend aan het terrein van het Flora Holland veilingcomplex start VRS van Vugt per 1 juli een filiaal.

VRS van Vugt start filiaal in Aalsmeer

Vanuit dit pand vinden de opleidingen plaats voor bussen en zware bedrijfsvoertuigen inclusief een opleiding voor LZV-chauffeur.

Grondlegger en algemeen directeur Willem van Vugt: “In het nieuwe filiaal in Aalsmeer gaan we ons uitsluitend bezighouden met opleidingen voor chauffeurs van bussen en vrachtauto’s, inclusief de mogelijkheid om het certificaat voor LZV-chauffeur te halen. Zeker na de jongste ontwikkelingen op dat gebied verwacht ik een hernieuwde belangstelling voor het rijden met deze 25,25 meter lange 60-tons combinaties. Om er mee te mogen rijden moet de chauffeur tenminste vijf jaar ervaring hebben, van onbesproken gedrag zijn en het certificaat hebben. Dat laatste is iets waar wij in Wognum al langer voor opleiden en dat wij nu uitbreiden naar Aalsmeer.”

Het filiaal in Aalsmeer is zeker ook opgezet met het oog op de toekomstige verplichte scholing van chauffeurs. “Met ingang van medio volgend jaar moet iedere chauffeur tenminste 35 uur scholing per vijf jaar volgen. Een regel die nog lang niet bij iedereen bekend is maar wel verstrekkende gevolgen kan hebben voor iemand die als beroepschauffeur zijn werk verricht. Het niet tijdig volgen van de cursus ontneemt namelijk de goedkeuring om te mogen rijden. Door de combinatie van een goede theorieruimte en materieel voor de praktijklessen kunnen wij nu al passend inspelen op de wensen die de wetgever op het punt van nascholing stelt. Wij overwegen zelfs om die opleidingen op bedrijfsniveau aan te bieden”, aldus Willem van Vugt.

VRS van Vugt is een Bovag-erkend verkeersopleidingsinstituut, waar momenteel 40 mensen werken en het lespark twintig personenauto’s, zestien motorfietsen, twee autobussen en zes vrachtautocombinaties telt. Men onderscheidt zich daarbij door de aanwezigheid van zowel trekker-opleggers, als motorwagens met een middenas of schamel-aanhanger. De vestiging in Aalsmeer is te vinden aan de Lakenblekerstraat 30 en telefonisch bereikbaar onder nummer 0229-211.690. Alle informatie is ook te vinden op de website www.vrsvanvugt.nl.

Reageer op dit artikel