nieuws

Vlastuin Group stimuleert Atlas-productie

Geen categorie

Sinds een aantal weken verzorgt de Vlastuin Group de volledige assemblage van knikarmkasten voor kranenproducent Atlas.

Vlastuin Group stimuleert Atlas-productie

Dankzij deze uitbesteding is de Atlas-productie fors toegenomen.

“Atlas zelf benaderde ons voor de assemblage,” vertelt Janco de Bruin, Sales & Marketing Director bij de Vlastuin Group. “Hier spreekt vertrouwen uit, want het betreft een strategische uitbesteding van hoogwaardige technologie.”

Kortere levertijden
De Bruin ziet in de outsourcing meerdere voordelen voor Atlas. “Zij hoeven niet meer de verschillende componenten op voorraad te houden, wat leidt tot ruimtebesparing en doorlooptijdverkorting. Deze doorlooptijdverkorting genereert vervolgens een hogere cashflow. Daarnaast komt er meer ruimte voor de productie vrij: Atlas heeft de jaarproductie dan ook verhoogd van 3.600 naar 5.000 kranen. Tot slot realiseert Atlas dankzij deze uitbesteding ook een kortere levertijd naar de eindgebruiker.”

Meerdere typen
Op dit moment levert de Vlastuin Group drie verschillende typen knikarmkasten aan Atlas. De derde variant is in aantocht. “In de toekomst streven wij naar levering van dertien verschillende typen,” meldt De Bruin. Volgens planning zal de Vlastuin Group dit jaar 1.500 knikarmkasten leveren. De producten worden voor aflevering aan Atlas standaard getest bij de Vlastuin Group.

Reageer op dit artikel