nieuws

TKD 2010 zoekt nieuw onderkomen in Biddinghuizen

Geen categorie

De locatie is ideaal, zegt Jan van Werven, algemeen directeur van het gelijknamige recyclingbedrijf. De lap grond aan de Biddingringweg in Biddinghuizen is goed bereikbaar en ligt centraal in het land. Een goede plek voor een grootscheeps evenement als de Technische Kontakt Dagen, meent hij.

TKD 2010 zoekt nieuw onderkomen in Biddinghuizen

Van Werven, met het hoofdkantoor in Oldebroek, is in 2010 gastheer van de tweejaarlijkse TKD. En in 2012 en 2014. “We hebben een optie voor drie jaar”, licht Van Werven toe in dagblad de Stentor.

De TKD bestaat al dertig jaar en is in die tijd op meerdere plekken gehouden, onlangs nog in Barneveld. De organisatie is zoekende, hoopt in Biddinghuizen een geschikte locatie te hebben gevonden. Van Werven is optimistisch: “Ruimte genoeg.” De vakbeurs beslaat maar liefst 22 hectare. Een veld van tien hectare naast de crossbaan wordt ingeruimd als parkeerterrein. De overige twaalf hectare is voor demonstraties.

Dat gaat niet zomaar, aldus acquisiteur Jan van de Wiel van Van Werven. “We gaan de kleigrond tachtig centimeter afgraven en leggen er zand voor in de plaats. In totaal gaat er 90.000 kuub klei uit.” Het materieel kan op zand beter op de voeten, legt Van Werven uit. Tussen de beurzen door wordt het een bollenveld. “Het komt echt niet braak te liggen.”

Om de TKD mogelijk te maken, moet het terrein tot ‘evenemententerrein’ worden aangewezen. De procedure loopt, de vergunningen zijn aangevraagd. Het traject loopt via twee sporen: de ontgrondingsvergunning bij de provincie, de aanlegvergunning bij de gemeente. En passant wil Van Werven ook de crossbaan permanent maken. Die wordt nog altijd gedoogd.

Blijft het bij een tweejaarlijkse vakbeurs in Biddinghuizen? “We weten niet wat de toekomst brengt”, zegt Van De Wiel geheimzinnig. “Er zijn ideeën.” Nee, geen muziekfestivals of ander entertainment. Het moet agrarisch getint blijven. Zo’n grote aardappelmanifestatie als in Emmeloord, die wil Biddinghuizen ook wel hebben. “Al zullen ze ons dat in de Noordoostpolder niet in dank afnemen.”

Van Werven verwacht zo’n 30.000 bezoekers verspreid over drie dagen in 2010. Er komt een extra op- en afrit naar de Biddingringweg, zegt hij. Ten noorden van de crossbaan. Ook zullen er stoplichten komen te staan. “En borden wijzen de bezoekers de juiste weg”, vult De Jonge aan.

Bron: De Stentor

Reageer op dit artikel