nieuws

Testcentrum De Lille showt hoogwerker op rupsen

Geen categorie

Bij de ontwikkeling van de Giraf Track stond betrouwbaarheid bij de inzet voorop. De eerste machine werd drie jaar geleden voorgesteld en vanuit die ervaring bouwde de Belgische fabrikant de ‘new generation’.

Testcentrum De Lille showt hoogwerker op rupsen

Hij werd zowel in België bij de hoofdvestiging en in Nederland bij Merlo Benelux in Gorinchem aan de klant voorgesteld.

“Met een normale hoogwerker kun je geen last meenemen. Wij hebben de Giraf Track destijds ontwikkeld omdat de markt erom vroeg. Maak wat een ander nog niet in het programma heeft. Een stabiele machine die op alle terreinen betrouwbaar is.” Allenbroer de Lille, directeur van Testcentrum de Lille, is zichtbaar trots als hij de Giraf Track ‘new generation’ aan zijn klanten voorstelt.

Bewezen concept
En de Ginaf Track ‘new generation’ mag er dan ook zijn. De machine is een technische verfijning en verbetering van de Giraf Track ‘series 1’ die in 2003 aan het werk ging.
Na 3000 draaiuren kan de fabrikant met zekerheid stellen dat het concept zich bewezen heeft.
De ‘new generation’ is in principe identiek aan de eerste machine met een aantal kleine modificaties. Zo functioneert het radiografische systeem nu volledig met terugkoppeling.
De carrosserie kenmerkt zich door een moderner design. Degelijkheid en kwaliteit voeren de boventoon. Dat blijkt uit de componenten die De Lille heeft toegepast. Hij heeft voor het rupsgedeelte gebruik gemaakt van 500 millimeter brede tracks zoals die toegepast worden bij een 14 tons graafmachine. Het onderstel, de 74,5 kW (101 pk) diesel, de pomp en de zwenkmotor dragen de naam Caterpillar en de giek komt van Merlo uit Italië. Het koetswerk is verder van eigen makelij.

En dan de prestaties
De Giraf Track 580 B heeft met werkplateau een maximale werkhoogte van 17 meter. De maximale reikwijdte is 15 meter en het hefvermogen bedraagt 1000 kilo. Dit laatste is in het volledige werkbereik te benutten. Met palletvorken is de maximale hefcapaciteit 3200 kilo. Op 4,5 meter vanaf hart draaikrans is dit 3800 kilo. Bij benutting van de volledige reikwijdte kan aan de hulpgiek met lier nog 750 kilo worden gehangen. De machine weegt 16,5 ton en voor de CE certificering tekende AIB Vincotte.

Reageer op dit artikel