nieuws

Ter Steege Bouw realiseert 40e leerlingbouwplaats

Geen categorie

Ter Steege Bouw in Rijssen heeft de veertigste leerlingbouwplaats gerealiseerd. Voor Bouwend Nederland is deze mijlpaal reden om het bedrijf op haar site te feliciteren. Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject waarop leerlingen in de bouw hun werk verrichten onder leiding van goed opgeleide leermeesters. De leerlingen kunnen in de praktijk ervaring opdoen met het […]

Ter Steege Bouw realiseert 40e leerlingbouwplaats

Ter Steege Bouw in Rijssen heeft de veertigste leerlingbouwplaats gerealiseerd. Voor Bouwend Nederland is deze mijlpaal reden om het bedrijf op haar site te feliciteren.

Een leerlingbouwplaats is een volwaardig bouwproject waarop leerlingen in de bouw hun werk verrichten onder leiding van goed opgeleide leermeesters. De leerlingen kunnen in de praktijk ervaring opdoen met het werk waarvoor ze worden opgeleid. De aannemers kunnen hier hun toekomstig personeel opleiden en daarmee een mogelijk dreigend tekort aan vakmensen afremmen.

Leerlingbouwplaatsen blijken een uitstekend middel om de kwaliteit van de opleiding van leerlingen te verbeteren. De betrokken projecten zorgen voor meer opleidend werk in een levensechte omgeving. Onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid laat zien dat meer leerlingbouwplaatsen leiden tot circa 10% meer beroepspraktijkvormingsplaatsen.

Reageer op dit artikel