nieuws

Sneller navigeren met Trimble GCS900 Grade Control

Geen categorie

Trimble introduceerde vandaag zijn Trimble GCS900 Grade Control System versie 10.8, dat voorziet in automatische bladbesturing, te configureren grondverzet voortgangsbewaking en bladbesturingssoftware op de machine, zodat bestuurders efficiënter en productiever kunnen werken. Met deze nieuwe versie kunnen bestuurders in het grondverzet wegoppervlakken nauwkeuriger en sneller visualiseren, construeren en balanceren, in hogere versnellingen.

Sneller navigeren met Trimble GCS900 Grade Control

GCS900 is een modulair nivelleersysteem voor toepassingen van groot grondverzet tot en met compleet geëgaliseerde en gewalste oppervlakken. De nieuwste versie van het systeem kan de productiviteit van aannemers verhogen, doordat de bestuurders sneller over betere informatie beschikken en meer controle over hun machine hebben.

Verbeterde prestaties
In versie 10.8 heeft Trimble GCS900 verbeterde instellingen voor automatische bladbesturing voor bulldozers geïntroduceerd. Het bedrijf heeft, in samenwerking met meerdere machinefabrikanten, speciale interface-instellingen ontwikkeld, die de werking van het hydraulische systeem op de bulldozer optimaliseren wanneer het Trimble GCS900 Grade Control System het blad van de bulldozer automatisch bestuurt. Er zijn geen extra sensoren of dure hardware-uitbreidingen nodig om dit niveau van automatische besturing te bereiken. Hiermee kan de bestuurder niet alleen simpele percelen en hellingen nivelleren, maar ook oppervlakken en alignementen met complexe ontwerpen – en sneller, zonder afbreuk te doen aan de nauwkeurigheid van het nivelleren of de kwaliteit van het uiteindelijke geëgaliseerde oppervlak.

De Trimble GCS900 versie 10.8 software voor op de machine is verbeterd ten aanzien van de door de bestuurder te configureren software, onder andere verbeterde voortgangsinformatie voor grondverzet en te configureren bladbesturingsopties.

De bestuurder kan met behulp van uitgraaf-/ophoogkaarten nivelleren, die de totale voortgang van het grondverzet op de bouwlocatie tonen, gegenereerd door de Trimble SiteVision Office Productivity module. De uitgraaf-/ophoogkaarten worden uit de productiedata gegenereerd die verzameld wordt van alle machines die met Trimble GCS900 zijn uitgerust en tonen de voortgang van het totale grondverzet op de locatie. Terwijl de machines aan het werk zijn, worden de uitgraaf-/ophoogkaarten geactualiseerd. De informatie kan aan het einde van de werktijd naar het kantoor worden overgebracht, opnieuw bewerkt en aan het begin van de volgende werkploeg naar de machines worden teruggezonden. Bestuurders van alle vaardigheidsniveaus kunnen van deze nieuwe functies profiteren, doordat direct zichtbaar is welke delen van de locatie nog meer graafwerk behoeven om het ontwerpniveau te bereiken.

De nieuwe bladbesturingsopties tonen verbeterde actuele besturingsinformatie voor de bestuurder. De bestuurder kan aangepaste besturing voor elke bladpunt voor meerdere wegelementen configureren terwijl de machine over het ontwerpoppervlak rijdt.
De nieuwe, aan te passen bladpuntbesturingsopties bieden de bestuurder de mogelijkheid het systeem te configureren voor fijn nivelleerwerk en nog meer actuele besturingsinformatie in de cabine, zodat hij zeer nauwkeurig nivelleerwerk kan leveren.

Het Trimble GCS900 Grade Control System versie 10.8 zal naar verwachting in april 2008 verkrijgbaar zijn via het wereldwijde Trimble dealernetwerk voor de bouwsector.

Reageer op dit artikel