nieuws

Opnieuw Kleemann puinbreker voor Sagro

Geen categorie

Begin juni is er bij Sagro in ’s-Heerenhoek een nieuwe Kleemann MR 122 Z+ afgeleverd. Voor Sagro is het niet de eerste Kleemann: het bedrijf draait als sinds jaar en dag met de brekers uit het Zuid-Duitse Göppingen.

Opnieuw Kleemann puinbreker voor Sagro

Na een Kleemann MR 142 Z,MR 132 Z,MR1 22 Z is er nu een Kleemann MR 122 Z+ geleverd die speciaal op wens van Sagro door leverancier Van der Spek Vianen is uitgevoerd met een verlengde voorzeef van 3000 millimeter.
Door deze verlengde voorzeef kan er nog beter worden voor afgezeefd waardoor er nog minder slijtage is omdat alle 0-40 millimeter delen via de bypass rechtstreeks bij het eindproduct worden gevoerd.

Op de MR 122 Z+ staat uiteraard de welbekende recyclingbreker ,de SHB 12, welke een brekerinloop heeft van 1270 x 1000 millimeter.

De aandrijving geschiedt via een 250kW elektromotor. Voor de levering van de stroom hiervoor is generatorunit van 550KvA ingebouwd die wordt aangedreven door een 8-cilinder Scania DC16-43 motor met 580Pk.
Verder worden ook alle andere aandrijvingen zoals de banden en goten via elektromotoren aangedreven. Dit zorgt voor een zeer lange levensduur van al deze componenten.

Voor het beperken van het geluidsniveau is de voorzeef voorzien van een rubberen zeefdek met rondgaten van 55 millimeter.

Sagro heeft voor het uitzeven van de gebroken fracties achter de MR122Z+ een Kleemann MS18Z-AD rupsmobiele zeefmachines staan welke ook door de generator van de MR122Z wordt aangedreven.

Reageer op dit artikel