nieuws

Machinebouwers slachtoffer van productpiraterij

Geen categorie

De brancheorganisatie voor machinebouw in Duitsland (VDMA) heeft opnieuw een onderzoek naar productpiraterij onder haar leden uitgevoerd. 68 procent van de bedrijven gaf aan hiervan slachtoffer te zijn of te zijn geweest.

Machinebouwers slachtoffer van productpiraterij

De totale schade voor 2007 wordt geschat op 7 miljard euro. De sectoren graafmachines, aandrijftechniek, textielmachines en werktuigmachines zijn het zwaarst getroffen. De meeste productpiraterij vindt plaats in China (71 procent).

Volgens het onderzoek ontdekt meer dan de helft van de bedrijven illegale kopieën op beurzen. Het VDMA heeft een beding uitgevaardigd waarmee het mogelijk is de namaakproducten tijdens de beurs van een stand te verwijderen. Ook is het mogelijk de daders van toekomstige beursdeelname uit te sluiten.

Meer informatie: Consulaat-generaal der Nederlanden, München

Reageer op dit artikel