nieuws

Kanaalgravers zetten zwaar materieel in

Geen categorie

Een ploeg bouwvakkers aan de slag bij graafwerkzaamheden in de omgeving van Panama-stad. Daar wordt op dit moment zwaar bouwmaterieel ingezet bij de verbreding van het Panama Kanaal, de 81 kilometer lange waterweg die de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan verbindt.

Kanaalgravers zetten zwaar materieel in

Het project, dat in september 2007 van start ging, behelst in eerste instantie uitbreidingswerken waardoor ook moderne, grote containerschepen van het Panamakanaal gebruik gaan maken. Daarnaast moet het sluizencomplex worden vernieuwd.
De totale projectkosten worden geraamd op 5,250 miljard dollar. Het plan is om het project op te leveren voor augustus 2014 om zo het honderdjarig bestaan van het kanaal te kunnen vieren.
Het Nederlandse ingenieursbureau DHV voert het projectmanagement van de uitbreidingstaak uit.

(Foto: EPA / Alejandro Bolivar)

Reageer op dit artikel