nieuws

Gigantische ‘wrakkengrijper’ op transport

Geen categorie

Breman Machinery in Genemuiden heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de constructie van een gigantische – 240 ton zware – wrakkengrijper.

Gigantische ‘wrakkengrijper’ op transport

De 14 meter hoge grijper gaat op 5 juni op transport naar Singapore, alwaar hij door bergingsbedrijf Smit Salvage wordt ingezet om het wrak van een transportschip te bergen.

De hydraulische grijper kan wrakstukken met een gewicht tot 600 ton van een honderd meter diepe zeebodem tillen.

Het wrak dat Smit met de grijper gaat bergen ligt 60 meter onder de zeespiegel. In de ruimen van het 180 meter lange schip staan sinds 2004 vierduizend auto’s te roesten. Drieduizend nieuwe auto’s van Hyundai en Kia en duizend tweedehands Japanners waren vier jaar geleden onderweg van Ulsanin Zuid-Korea naar Duitsland. Voor het schip de Straat van Malakka invoer, kwam het in aanvaring met een olietanker. De tanker had lichte schade, de autocarrier zonk.

Breman Machinery kreeg de opdracht omdat het de ideale faciliteiten heeft voor dit soort projecten. Het bedrijf beschikt over een machinepark dat grote werkstukken met precisie kan bewerken, en hoge montagehallen om het materieel te monteren en te testen.

Reageer op dit artikel