nieuws

Eerste truck op ethanol voor Nederlands bedrijf

Geen categorie

Minister Cramer van Milieu overhandigt woensdag 2 juli in Den Haag de eerste ethanoltruck van Europa aan het Doesburgse transportbedrijf Rotra.

Eerste truck op ethanol voor Nederlands bedrijf

Volgens Rotra is de Scania-truck de eerste vrachtauto op de Europese wegen die ethanol als brandstof gebruikt.

De ethanolmotor heeft vergeleken met een reguliere dieselmotor tot maximaal 90 procent minder CO2 uitstoot en draagt bij aan vermindering van het broeikaseffect. Na de overhandiging van de truck rijdt de wagen naar de vestiging van Rotra in Doesburg.

De biotruck zal voorlopig nog niet alle afstanden kunnen overbruggen. Want hoewel ethanol wereldwijd snel aan populariteit wint, is het in Nederland nog nauwelijks verkrijgbaar bij de tankstations. Daarom zal de vrachtwagen elke dag moeten terugkeren naar Doesburg.

Zie ook het artikel ‘Vrachtwagen op biodiesel primeur in EU’ (11.01.2008)

Reageer op dit artikel