nieuws

Chauffeur centraal bij nieuwe Volvo-trainingen

Geen categorie

Volvo heeft een uitgebreid trainingsprogramma voor vrachtwagenchauffeurs ontwikkeld op basis van bestaande werksituaties en verkeersomstandigheden.

Chauffeur centraal bij nieuwe Volvo-trainingen

Vanaf september 2009 vereist de EU-richtlijn dat alle transporteurs hun chauffeurs een EU-gecertificeerd trainingsprogramma van 35 uur aanbieden dat in een periode van vijf jaar moet zijn doorlopen. De EU-richtlijn vereist onder andere training in efficiënt rijden, veiligheid, gezonde werkomgeving en relevante wetgeving en bepalingen voor de industrie.

“We bieden al een tijdje cursussen aan in zuinig rijden en gaan nu ook van start met een cursus over veiligheid. Andere trainingsblokken worden geleidelijk aan geïntroduceerd,” zegt Mikael Lidhage, hoofd chauffeurstraining bij Volvo Trucks.

Safety Training
In de nieuwe veiligheidscursus ‘Volvo Trucks Safety Training’ worden chauffeurs opgeleid in gevaren en risico’s met betrekking tot wegtransporten. Chauffeurs leren ook hoe ze ongevallen moeten voorkomen en in verschillende werksituaties veilig kunnen omgaan met hun voertuig om zo de veiligheid van zichzelf en anderen te vergroten.

Fuel Efficient Driver Training
De ‘Volvo Trucks Fuel Efficient Driver Training’ verschaft kennis over factoren die van invloed zijn op het brandstofverbruik en hoe met deze elementen om te gaan in de praktijk. Dit bespaart brandstof en vermindert de belasting op het milieu. De chauffeurs krijgen informatie over hun voertuig, hoe ze dit optimaal kunnen gebruiken en hoe het rijden door externe factoren wordt beïnvloed.

Andere trainingsblokken worden ontwikkeld zodra de EU-richtlijn duidelijk is en na implementatie hiervan in de nationale wetgeving van elke lidstaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Charles Engelaar, Volvo Truck Corporation, telefoon: 0345-688 410 of 06-51 42 71 5. E-mail charles.engelaar@volvo.com. Website www.volvotrucks.nl.

Reageer op dit artikel