nieuws

Branchevereniging verkeersinformatiesystemen

Geen categorie

Rijkswaterstaat is al geruime tijd bezig om nieuwe eisen voor de informatie- en tekstwagens van kracht te krijgen. Dit heeft er toe geleid dat Silca Traffic Systems Europe BV uit Culemborg, het voortouw heeft genomen in het opzetten van een branchevereniging.

Branchevereniging verkeersinformatiesystemen

Hierin zijn Rijkswaterstaat en meerdere tekstwagenleveranciers vertegenwoordigd.
Inmiddels hebben er al een aantal bijeenkomsten plaats gevonden.

Op 1 juni zijn de nieuwe eisen ten aanzien van informatiewagens van kracht geworden. Voor fabrikanten geldt dat er nog diverse zaken aan de huidige informatiewagens moeten worden aanpast. Verschillende eisen zijn strenger geworden onder meer ten aanzien van de te gebruiken displays, de bediening van apparatuur, documentatie en testrapporten.

Silca is trots te kunnen melden dat ze als eerste in Nederland twee mobiele informatiewagens conform de nieuwste eisen hebben verkocht. FC Nienhuis heeft op donderdag 12 juni de overeenkomst met Silca getekend.
De productie van de informatiewagens gaat binnenkort van start. Nu de eerste stappen zijn gezet, zijn zowel FC Nienhuis als Silca koplopers binnen de branche.

Reageer op dit artikel