nieuws

Bouwkraan stort in op stadion Dallas Cowboys

Geen categorie

In Dallas (Texas) zijn drie arbeiders gewond geraakt toen een kraan instortte op de werf van het in aanbouw zijnde stadion van de Dallas Cowboys, een American footballteam.

Bouwkraan stort in op stadion Dallas Cowboys

De drie liepen hun verwondingen op toen ze van de kraan sprongen nadat één van de kabels van de kraan het begaf.

Eén van de drie werd geraakt door de afgeknapte kabel. Hij werd met zware verwondingen door een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is zorgwekkend. De twee anderen werden per ambulance overgebracht maar verkeren niet in levensgevaar.

Na het ongeval gingen de werkzaamheden aan het stadion gewoon verder, al wordt er wel een onderzoek ingesteld. Op de site (foto) staan twaalf kranen en werken ongeveer 1.300 arbeiders.

Het is overigens niet het eerste ongeval op de site van het nieuwe stadion, dat plaats moet bieden aan 80.000 toeschouwers. In augustus van vorig jaar werd een arbeider in de rug geraakt door de haak van een kraan. Eerder dat jaar, in januari, viel een arbeider tussen twee verdiepingen zeven meter naar beneden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht maar is inmiddels opnieuw op de bouwlocatie aan het werk.

Reageer op dit artikel