nieuws

Bouwen en slopen op z’n Emiraats

Geen categorie

Een consortium van investeerders die door Al Fahim Groep wordt geleid, investeert 14 miljard dollar in het project De Parel van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten).

Bouwen en slopen op z’n Emiraats

De werkzaamheden omvatten de bouw van zes woontorens – ieder 67 verdiepingen hoog, met in totaal 1.500 appartementen -, twee kantoortorens, een operagebouw, tweeduizend woningen en kantoorgebouwen, hotelcomplexen met in totaal 1.500 kamers, ‘veellaagse’ onder- en bovengrondse parkeergarages, een conferentiegebouw en een enorm winkelcomplex.

In de voorbereidingsfase van deze werkzaamheden worden in het projectgebied diverse gebouwen gesloopt. Ook bouwwerken die in de steigers stonden om afgebouwd te worden, maar thans in de weg staan, moeten plaats maken voor de sloophamers van Al Fahim.

Op de fotoreportage is te zien hoe een sbetonschaar even aan het fundament van een muur morrelt. Nadat het fundament zijn stabiliteit heeft verloren, wordt boven aan het bouwwerk een kabel bevestigd die onder de bak van een graafmachine wordt bevestigd. Even trekken en wrikken… en het sloopproject is in enkele tellen afgerond.

Reageer op dit artikel