nieuws

Nieuwe topper van Massey Ferguson

Geen categorie

Het merk Massey Ferguson (MF) bestaat 50 jaar. De fabrikant greep dit jubileum aan om de pers alvast het toekomstige topmodel te tonen, een 268 kW (365 pk) trekker met cvt.

Nieuwe topper van Massey Ferguson

De nieuwe MF, die medio 2009 beschikbaar komt, wordt voorzien van een zescilinder Sisu-motor. De cabine is een volledig nieuw ontwerp en heeft vier in plaats van zes stijlen. Het front heeft hetzelfde stoere voorkomen als de onlangs geïntroduceerde 3600 compact-trekkerserie. Het veersysteem lijkt op het QuadLink-veersysteem, dat MF nu al toepast op de 7400-serie.

Het nieuwe toekomstige MF-topmodel is geen rode Fendt 936, benadrukt de fabrikant. Wel deelt de nieuwe MF componenten met de Fendt 936 Vario. Zo heeft de MF dezelfde continu variabele transmissie (cvt) en achterbrug die ook in de Fendt 936 Vario ligt.

Massey Ferguson bouwt jaarlijks circa 19.000 trekkers. Agco, het moederconcern van MF, wil de productie het komend jaar opschroeven naar 23.000 stuks. Naast MF-trekkers worden in de MF-fabriek ook oranje Agco’s en gele Challengers gebouwd voor de Noord-Amerikaanse markt.

Paradepaardje
Laatstgenoemd merk, de Challenger, geldt als het paradepaardje van het bedrijf. Het type 975 B (foto 2) staat – met een motorvermogen van 570 pk – te boek als de sterkste trekker die wereldwijd in serieproductie is.
De afmetingen van de 975 B zijn gigantisch: 7,70 meter lang, 3,83 meter hoog en 5,10 breed als de trekker op dubbellucht staat. En dat moet wel, wil je het vermogen uit de 18,1 liter Caterpillar C18 6 cilindermotor met vier kleppen per cilinder, ook op de grond krijgen.

Reageer op dit artikel