nieuws

Metso Minerals lanceert nieuwe mobiele afvalbreker

Geen categorie

Metso Minerals lanceert een nieuw verrijdbaar, mobiel apparaat voor het breken van afval op locatie. Het gaat om het prototype CR ®225 LT dat tijdens de IFAT 2008 in München werd gelanceerd.

Metso Minerals lanceert nieuwe mobiele afvalbreker

De nieuwste oplossing van Metso Minerals voor het voorbreken van de afvalstroom combineert kenmerken van de verrijdbare Lokotrack installaties met de Lindemann serie afvalverwerkingsinstallaties.
Het resultaat is een flexibele breker die onafhankelijk van elektriciteit en (verkeers)infrastructuur tot maximaal drie dagen bediend kan worden zonder noodzaak tot het opnieuw vullen van de brandstoftank.

Het apparaat kan een aantal locaties bedienen, kan soepel in een machinepark worden geïntegreerd of kan ook zeer snel worden verhuurd.

De nieuwe afvalbreker is zowel voor moeilijke gebieden als voor extreme hellingen ontworpen, evenals voor moeilijke materialen. De gemiddelde verwerkingscapaciteit ligt tussen 30 en 50 ton per uur en hangt van het soort afval af als ook het type breker. Het efficiënt breken van bulkafval is cruciaal voor de beschikbaarheid van de volledige afvalverwerkingsinstallatie evenals voor de prestatie van de sorteer- en scheidingstechnologie.

De machine zal ook goede diensten bewijzen bij de afvalverwerking en in de sloop, evenals in de bosbouw. Metso Minerals heeft plannen om de productie van de breker in 2009 te beginnen.

Reageer op dit artikel