nieuws

Chinese tijger gearriveerd

Geen categorie

De tijger komt naar Europa.’ Met die slogan presenteerde de Chinese heftruckfabrikant EP (East Power) de nieuwste lijn verbrandingstrucks met hefcapaciteiten van 1,5 tot 3,5 ton. Voor de productie van de nieuwe lijn is gebruik gemaakt van bewezen technieken. Uniek voor Chinese trucks is de garantietermijn van twee jaar.

Chinese tijger gearriveerd

Passend bij het beeld dat veel mensen hebben van Chinese trucks is de prijs. Het instapmodel uit de T-serie is al verkrijgbaar voor 13.333 euro, inclusief triplexmast, sideshift, volrubberbanden en de twee jaar garantie.

In Nederland geldt EP als één van de marktleiders. In ons land wordt EP vertegenwoordigd door J&J Lifting uit Veenendaal. Sinds de komst naar Nederland, drie jaar geleden, wist J&J Lifting ongeveer 400 trucks in de markt te zetten. Het leeuwendeel daarvan (circa 320) bestaat uit elektrotrucks.

Afgelopen jaar werd ook een diesel- en LPG-uitvoering aan het assortiment toegevoegd. Dit jaar verwacht J&J Lifting een totaalafzet van ongeveer 200 trucks. De Chinese tijger moet daarbij een belangrijke rol gaan spelen.

Reageer op dit artikel