nieuws

Baggeraar dreigt haven te blokkeren met kraanschip

Geen categorie

Baggerbedrijf Walraven Groep BV dreigt de haven van Oss met een kraanschip te blokkeren als de gemeente openstaande facturen en meerkosten niet betaalt. Oss tolereert zo’n blokkade niet en herinnert Walraven eraan dat de baggerwerkzaamheden uiterlijk 31 maart voltooid moeten zijn.

Baggeraar dreigt haven te blokkeren met kraanschip

Om de haven van Oss goed bereikbaar te houden, heeft de gemeente besloten baggerwerkzaamheden te laten verrichten. Vele duizenden kuub slib dienen verwijderd te worden.

Walraven Groep BV is het bedrijf dat het werk bij inschrijving is gegund. Het zegt de klus voor 777.000 euro ex BTW te klaren (kosten Oss: 925.000 euro). De directeur vult aan met dat bedrag niet meer toe te komen door bestekfouten en wil dat Oss met geld over de brug komt.

Walraven wil in de buurt van de haven een depot inrichten waar hij het slib kan laten drogen. Daarna kan hij niet-vervuilde grond voor hergebruik aan de markt aanbieden. Maar de gemeente staat zo’n depot niet toe omdat de haven in een waterwingebied ligt. Walraven is daar boos over, omdat het bestek daar geen melding van maakte. Brack, namens de gemeente: “In het contract staat dat het slib rechtstreeks moet worden afgevoerd naar erkende eindverwerkers.”

Walraven slaat het slib zolang op in drie (vloeistofdichte) schepen. Dat kost hem wél 10.500 euro per week extra. “Ze moeten er nu wekenlang blijven liggen. Ik wil de kosten daarvan terughebben.” De gemeente Oss zegt dat dit Walravens probleem is. “Wat ons betreft komt er geen opslagdepot”, luidt het verict van de gemeente.

Dat Walraven het slib nog niet afvoert, ligt aan het feit dat er asbest in is aangetroffen. Beide partijen zijn het niet eens over de aanpak daarvan.

Reageer op dit artikel