nieuws

Sennebogen 850 M Special draait bergen kolen op

Geen categorie

Deze Sennebogen 850 M overslagkraan met een eigen gewicht van circa 60 ton staat op een pylon van 1,5 meter hoog en heeft een gekromde overslaggiek met een bereik van nagenoeg 21 meter.

Sennebogen 850 M Special draait bergen kolen op

De firma Rietlanden – onderdeel van EDF, Energie de France – is een bedrijf dat miljoenen tonnen kolen op- en overslaat op meerdere locaties in Amsterdam.

Met deze zogenaamde bananengiek kun je optimaal in het ruim van het schip komen. Voor beter zicht op het werk zit er een hydraulisch verhoogbare cabine op die maximaal 3 meter omhoog gaat en die 2,6 meter naar voren is te verplaatsen.

De 850 M de Rietlanden wordt onder andere ingezet voor het laden en lossen van coasters met kolen. Op de foto is de machine gezeefde kolen aan het opdraaien. Dit doet men met deze kraan om zo weinig mogelijk breuk aan de kolen te krijgen.

Het opdraaien werd in het verleden gedaan met een Sennebogen 670 R-HD, rupskraan met vakwerk giek.

Rietlanden heeft nog drie Sennebogen machines aan het werk: 835 M, 835 R, en 850 R. De 850 M Special wordt aangedreven door een Cat diesel met een vermogen van 242 kW (330 pk). Olieopbrengst is 680 liter per minuut bij een werkdruk van 340 bar.

De hydrauliektank heeft een inhoud van 500 liter. Brandstoftank 700 liter. Importeur in Nederland is Kuiken in Emmeloord.

Reageer op dit artikel