nieuws

Nieuwe Rimac Moby 600 rupsmobiele bekkenbreker

Geen categorie

De Noord Italiaanse fabrikant Rimac, vertegenwoordigd in de Benelux door Marcom

uit Rijssen, heeft een verbeterde versie uitgebracht van een van haar best verkopende modellen: de Rimac Moby 600 rupsmobiele bekkenbreker.

Nieuwe Rimac Moby 600 rupsmobiele bekkenbreker

Zoals alle Rimac brekers is de compacte Moby 600 (l x b x h: 6980 x 2260 x 2858 millimeter) een moderne machine, die gebruikmakend van de nieuwste technieken en inzichten, een voor zijn compacte maten opvallend grote breekcapaciteit heeft en daarbij, dankzij deze speciale voorzieningen, zeer weinig stilstand kent ten gevolge van verstoppingen en andere calamiteiten.

De inloopmaat van de bekkenbreker is vergroot: van 600 x 400 naar 620 x 450 millimeter. De machine is verder nu uitgerust met het Rimac PLC gestuurde automatische voedingssysteem, waardoor de breker automatisch optimaal vol wordt gehouden tijdens het breekproces.
Voor het overige is ook deze Rimac uitgevoerd met diverse, bijzondere maar praktische oplossingen, die er voor moeten zorgen, dat de stilstand tot een absoluut minimum wordt beperkt en schade wordt voorkomen:

• De afvoerband kan hydraulisch naar voren worden verschoven om verstoppingen onder de breker vrij te maken. Ook veel tijdswinst bij diverse reparaties en onderhoud en het verwisselen van de rubber transportband.
• De breker wordt hydraulisch aangedreven en kan twee kanten op draaien.
• De breekopening is traploos hydraulisch verstelbaar, zonder mechanische blokkeringen en de breker kan onder het draaien volledig worden geopend om bijvoorbeeld verstoppingen in de breker op te lossen.
• De breker is beveiligd tegen overbelasting en gaat bliksemsnel open, als er iets onbreekbaars in komt.
• De magneetband hangt in veren om schade te voorkomen en is tevens hydraulisch in de hoogte verstelbaar, bijvoorbeeld om verstoppingen onder de magneetband van betonijzer op te lossen.

De stortbunker van de Rimac Moby 600 is standaard gemaakt van Hardox. Overigens zijn alle onderdelen, die met het te breken of gebroken materiaal in aanraking komen, van slijtvast staal (voornamelijk Hardox). De trappen, de afvoerbanden en de brekerinloop zijn verzinkt om roestvorming te voorkomen.
Handig is ook, dat de motorkap uit twee delen hydraulisch omhoog gaat, als twee meeuwenvleugels, zodat een optimale toegang, rondom het aandrijfaggregaat is gewaarborgd. Slijtdelen wisselen (alle slijtdelen zijn overigens standaard met 18 % mangaan) gaat snel en eenvoudig door een gepatenteerd systeem van bevestiging van de breekplaten en zijplaten in de breker.
Er zijn geen opties op Rimac machines. De brekers worden compleet afgeleverd met een afstandbediening, zijband, watersproeiinstallatie met pomp en vulpomp voor de brandstoftank.

Overigens maakt Rimac nog een zeer bijzondere variant op de MOBY 600, de “T- uitvoering”, een wielmobiele bekkenbreker, die wordt aangedreven vanaf de PTO van een trekker.

Reageer op dit artikel