nieuws

Nieuw opzet SSVV examinering hoogwerkers

Geen categorie

Met ingang van 1 april 2009 zal examinering van opleidingen specifiek voor het werken met hoogwerkers binnen de petrochemie worden ingedeeld in categorieën.

Nieuw opzet SSVV examinering hoogwerkers

De werkgroep SSVV opleidingengids (GORW) conformeert zich met ingang van deze datum aan examinering van opleidingen in categorieën overeenkomstig de Europese norm EN 280 en zoals die ook al geruime tijd bij IPAF opleidingen worden toegepast.

Het gaat om examinering in de volgende EN 280 / IPAF categorieën:
• Categorie 1 B: Statisch Boom
Telescoop- en knik telescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis, spinhoogwerkers met stempels.
• Categorie 3 A: Mobiel Verticaal
Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.
• Categorie 3 B: Mobiel Boom
Zelfrijdende telescoop- en knik telescoophoogwerkers.

Het gaat hierbij uitsluitend om examinering overeenkomstig de toetstermen voor VCA petrochemie en niet om de opleiding zelf. De opleiding zelf kan uiteraard bij een IPAF opleidingscentrum worden gevolgd.

IPAF opleidingscentra bieden, naast de IPAF opleidingen en IPAF examinering, de mogelijkheid om de IPAF opleiding extra af te ronden overeenkomstig de VCA toetstermen voor de petrochemie.

De nu ontstane uniformiteit heeft, voor bedrijven die hun personeel op laten leiden in het op veilige en adequate wijze bedienen van hoogwerkers, als groot voordeel dat de vormen waarin wordt opgeleid en geëxamineerd naadloos op elkaar aansluiten.

Alle informatie omtrent IPAF opleidingscentra en hun contactgegevens zijn te vinden
op www.ipaf.org/nl (kolom “opleidingen” op de keuzebalk).

Reageer op dit artikel