nieuws

Meisje op een 33 jaar oude tractor naar de Zuidpool

Geen categorie

“Ongeveer 3,3 jaar geleden begon ik aan een reis naar de Zuidpool, per tractor. Ik ging onderweg op zoek naar inspirerende mensen en bijzondere projecten, verzamelde duizenden dromen van mensen op kleine papiertjes, die reizen met me mee achterop de tractor.”

Meisje op een 33 jaar oude tractor naar de Zuidpool

“Nu sta ik aan de vooravond van de (voorbereidingen) van de laatste fase. De reis door Europa, de Balkan en Afrika zit er bijna op. 20 oktober plan ik aan te komen in Kaapstad. Tussen 21 en 31 oktober aanstaande rijd ik vanuit Kaapstad, samen met mijn Poolexpeditiegids Matty McNair, de laatste kilometers naar Kaap de Goede Hoop. Om op een bijzondere manier uit te kijken naar de laatste fase van de reis: de Poolexpeditie.”

“Goed. Nu stap ik weer terug op de tractor, met Biba de trekkershond. Want ik heb nog zo’n 2000 kilometer te gaan. Door de woestijn van Namibië en langs de Zuid Afrikaanse ‘West Kaap’. Een afstand die omgerekend naar Europese begrippen inhoudt, dat ik van Madrid naar Amsterdam ga rijden op een 33 jaar oude tractor, die een maximum snelheid heeft van 20 kilometer per uur…”

Dat schrijft Manon Ossevoort – oftewel ‘tractor girl’ – over haar stoutmoedige reis per antieke trekker op weg naar de poolcirkel.
Mensen die Manon een hart onder de riem willen steken, kunnen dat doen via manon@tractortractor.org. Een SMS-berichtje sturen naar Manon kan ook: +31-651276274. Op de website www.tractortractor.org/home/ is het onder meer haar reisverslag te vinden.

Reageer op dit artikel