nieuws

Laarakkers aan de slag met Volvo EC 360 C HR sloopmachine

Geen categorie

Na afleveringen van een aantal nieuwe Volvo sloopmachines, waaronder een EC 700 B HR en EC 360 B HR testmachine eerder dit jaar, investeert Laarakkers Sloopwerken en Recycling uit Sambeek opnieuw in een Volvo sloopmachine.
Ditmaal gaat het om een Volvo EC 360 C High Reach (HR) rupsmachine, een machine uit de Volvo C-serie.

Laarakkers aan de slag met Volvo EC 360 C HR sloopmachine

De nieuwe EC 360 C HR van Laarakkers heeft een gieklengte van 21 meter penhoogte, weegt 49 ton en wordt aangedreven door een 184 kW/250 pk diesel motor. Ook deze Volvo wordt net zoals de andere graafmachines van Laarakkers voornamelijk ingezet voor sloopwerkzaamheden.

De basismachine is voorzien van een snelkoppeling voor de gieken, waarvan de pennen hydraulisch in en uit schuiven, alleen de slangkoppelingen moeten nog handmatig aangesloten worden. Het wisselen van de gieken neemt ongeveer 40 minuten in beslag. De hydraulisch uitschuifbare onderwagen meet 3,34 meter in transportpositie en 4,34 meter in de stabiele werkstand. Voor een beter zicht op het werk kan de cabine hydraulisch 30 graden gekanteld worden.

Er is wederom voor Volvo gekozen, omdat de zware omstandigheden waaronder de machines moeten werken vragen om technisch hoogwaardig materiaal, machines die efficiënt werken en betrouwbaar zijn. Door de jarenlange ervaring die het bedrijf inmiddels met Volvo’s en met Kuiken NV heeft, weet men bij Laarakkers dat ze met de keuze voor een Volvo goed zitten. De service en technische ondersteuning zijn goed geregeld.

Meer dan zestig jaar bestaat Laarakkers Sloopwerken en Recycling en het bedrijf staat al vele jaren te boek als een sloper van formaat. De vele sloopwerkzaamheden, vaak meer dan 300 sloopprojecten per jaar, worden op kleine en grote schaal uitgevoerd door de 60 mensen die Laarakkers dagelijks aan het werk heeft. De opdrachten worden niet alleen in Nederland uitgevoerd, maar vooral ook in het Duitse Ruhrgebied.

Hoewel Laarakkers voornamelijk sloopwerkzaamheden verricht is het bedrijf ook actief op het gebied van recycling, sortering van bouwafval, asbestverwijdering en bodemsanering. Alle werkzaamheden, op welk gebied dan ook, worden met de grootst mogelijke zorg en op de meest milieuvriendelijke manier uitgevoerd.

Hoe lastiger de klus, hoe beter, vinden ze bij Laarakkers. Het machinepark waarover Laarakkers beschikt is namelijk zeer uitgebreid en modern en bestaat hoofdzakelijk uit machines van Volvo Construction Equipment. Vandaar nu opnieuw uitbreiding van het machinepark met een Volvo EC 360 C HR. Machinist Tonie Thelosen is met zijn nieuwe aanwinst al bezig aan zijn eerste klus, het slopen van een betoncentrale in het Duitse Bocholt.

Reageer op dit artikel