nieuws

‘Kredietcrisis brengt bouw in gevaar’

Geen categorie

Verschillende grote bouwprojecten in Rotterdam dreigen vertraging op te lopen door de kredietcrisis. Dat zegt zowel wethouder Hamit Karakus (wonen) als directeur Adriaan Visser van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR).

‘Kredietcrisis brengt bouw in gevaar’

Visser: “Er is reden tot zorg.” Om hoeveel en welke projecten het gaat, is volgens Visser moeilijk te zeggen. Maar het zijn projecten waarvoor de financiering nog niet rond is. Dat zijn dan volgens vastgoedadviseur DTZZadelhoff projecten op bijvoorbeeld de Wilhelminapier en rond het Centraal Station (Central District).

Hand op de knip
Het OBR voert momenteel met verschillende ontwikkelaars gesprekken over hoe het verder moet. De ontwikkelaars hebben grote moeite geld los te peuteren bij investeerders die erg terughoudend zijn geworden met het investeren in vastgoed. Bouwprojecten lopen daardoor het risico van uitstel of afstel.
Toch hoeft Rotterdam niet direct te vrezen voor bouwputten waar het werk komt stil te liggen. “Als er eenmaal is begonnen met een project, betekent dat dat een ontwikkelaar voldoende financiële garanties heeft”, aldus Visser in het AD.

Bron: AD Rotterdam

Reageer op dit artikel