nieuws

Fusie Nederlandse producenten van heiapparatuur

Geen categorie

PVE-Dieseko en International Construction Equipment (ICE), twee leidende Nederlandse hei- en trilblokproducenten, hebben een fusie van hun activiteiten aangekondigd.

Fusie Nederlandse producenten van heiapparatuur

Het besluit wordt ondersteund door zowel het management als de aandeelhouders van beide ondernemingen en is positief ontvangen door de medewerkers.

De combinatie leidt tot een sterke en solide onderneming met een omzetniveau van circa 100 miljoen euro en een uitgebreid productassortiment in combinatie met een wereldwijd servicenetwerk. De fusie wordt per direct geëffectueerd en de nieuwe onderneming gaat verder onder de naam ICE – PVE.

De individuele merknamen en de onderscheidende capaciteiten van beide ondernemingen blijven gehandhaafd. ICE – PVE blijft opereren vanuit haar huidige productielocaties in Sliedrecht, Almere, Emmeloord en Singapore.

De nieuwe directie wordt aangevoerd door Ton Kraak (CEO) en bestaat verder uit Machiel van der Schoot (beiden voorheen ICE management) en Jan van Es (voorheen PVE management).

De directie blijft ook na de fusie een belangrijke aandeelhouder in de onderneming. Greenfield Capital Partners, reeds investeerder in ICE, heeft haar aandeelhouderspositie uitgebouwd in de gecombineerde onderneming. De ambitie van ICE – PVE is om de door zowel ICE als PVE gerealiseerde groei van de afgelopen jaren voort te zetten en haar productontwikkeling, productassortiment en service verder te verbeteren.

Reageer op dit artikel