nieuws

Eriks Aandrijftechniek in de schijnwerpers

Geen categorie

Tijdens de Industriële Week 2008 werden er – van de 21 – vier inzendingen genomineerd in de categorie Applicatie Award en vier in de categorie Product Award. Daarnaast doingen alle 21 inzendingen mee naar de Publieksprijs. Lezers van diverse vaktijdschriften en bezoekers van de website van de beurs Aandrijftechniek konden hiervoor stemmen.

Eriks Aandrijftechniek in de schijnwerpers

Eriks Aandrijftechniek BV ontving tijdens dit evenement, dat om de twee jaar plaats vindt in de Jaarbeurs van Utrecht, maar liefst drie Awards.

De eerste prijs werd uitgereikt aan Aandrijftechniek Roermond (Flexion) voor E Ultronics in de applicatie voor een container afzetsysteem van VDL (foto). Eaton Ultronics is een intelligent systeem voor de besturing van hydraulische klepsystemen via CAN-bus. Toepassingen voor het Unitronics Twin Spool concept worden in eerste instantie gezocht in de mobiele markt. Eaton mikt vooral op land- en bosbouwmachines, bouwmachines, bulldozers en wielladers. De eerste concrete toepassing in Nederland betreft afzetsystemen bij VDL Containersystemen. Het hydraulisch-elektronisch concept is voor het eerst toegepast in een containerafzetsysteem van VDL en communiceert direct met het motormanagement-systeem, wat voor brandstofbesparing zorgt.

De tweede Award werd uitgereikt aan de overige drie nominaties die voorgedragen waren voor de Innovatie Award. Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven (Elmeq) heeft voor de nominatie voor de lastoorts eveneens een Award ontvangen.
Rowac push/pull is een lastoorts waarbij in de handgreep een compacte aandrijving is geïntegreerd, die aan de draad trekt. Omdat de draadunit tegelijkertijd de draad duwt, ontstaat er een soepele geleiding. Deze aandrijving is zo compact dat de lastoorts nog goed door de lasser te hanteren is. Dankzij het push/pull-systeem krijgt de lasser een veel grotere bewegingsvrijheid van 2,5 meter afstand van de lasbron tot wel 8 meter. Het gewicht van de totale lastoorts dat tot nu toe het grootste struikelblok vormde is teruggebracht tot 600 gram. Hierdoor scoort de toegevoegde waarde voor de gebruiker van de lastoorts hoog.

De verrassende eerste plaats voor de publieksprijs bewijst dat onze innovatieve oplossing in de combinatie van hydrauliek, mechanische en elektrische aandrijftechniek met motion control uitdagend is. De drie Awards bevestigen de succesvolle samenwerking en de synergie in het bijzonder tussen de disciplines van eriks Aandrijftechniek: pneumatiek, hydrauliek, elektrische & mechanische aandrijftechniek en motion control.

Reageer op dit artikel