nieuws

Daimler met elf hybride bedrijfswagens op IAA

Geen categorie

Daimler AG toont dit jaar op de IAA in Hannover alternatieve transportoplossingen die minder belastend zijn voor het milieu. Zo staan er elf voertuigen met hybride aandrijving op de stand. Daaronder zijn drie wereldpremières van het merk Mercedes-Benz, waarbij aandrijvingen met gas-, hybride- en de combinatie van Euro5 techniek en hybride- centraal staan.

Daimler met elf hybride bedrijfswagens op IAA

Mercedes-Benz komt met maar liefst drie wereldpremières van hybride voertuigen naar Hannover. De fabrikant presenteert als eerste een hybride prototype van de Mercedes-Benz Axor BlueTEC5 Hybrid truck bedoelt voor distributie en internationaal transport. Voor de stadsdistributie en reiniging heeft Mercedes-Benz de Econic met twee hybride varianten uitgerust: enerzijds als Econic BlueTec Hybrid met Euro5 dieselmotor en anderzijds als studiemodel de Econic NGT Hybrid met aardgasaandrijving.

Bij de logistieke dienstverlener DHL loopt in Duitsland momenteel een praktijktest met de 12-tons Mercedes-Benz Atego BlueTec5 Hybrid voor inzet in de stedelijke distributie. Voor de grootste vloottest in Europa rijden sinds augustus 2008 tien Fuso Canter Eco Hybrids in de regio Londen. Dit model heeft op de Japanse markt inmiddels bewezen dat zijn elektro-dieselmotor tot 15% minder brandstof verbruikt en tot 40% minder emissies uitstoot.
Het studiemodel Fuso Canter Eco-D, de variant van een lichte kipper met futuristisch ontwerp en hybride technologie, beleeft in Hannover zijn Europese première.

Ook bij bestelwagens staan alternatieve aandrijvingen centraal. Zoals een studie model van de Vito BlueEFFICIENCY met een aandrijflijn, die recent bij personenauto’s zijn introductie heeft gehad. En verder de Sprinter 316 NGT met aardgasaandrijving die een besparing oplevert tot 30% brandstofkosten. Deze Sprinter produceert ook nog eens 80% minder geluidsemissie.

De derde noviteit is nieuwe generatie van de Mercedes-Benz Sprinter Plug-in Hybrid. Deze wordt sinds afgelopen zomer door klanten in de praktijk getest en verbruikt tot 40% minder dieselbrandstof.

Reageer op dit artikel