nieuws

Bouwmachines roesten rond de middenstip

Geen categorie

De UEFA koos voor de eerstvolgende voetbal-EK in 2012 opnieuw voor een duo-organisatie, ditmaal met Polen en Oekraïne in de hoofdrol. Hiermee staan deze landen voor de kolossale taak om in minder dan vier jaar de stadions te renoveren, vliegvelden te moderniseren en hotels te bouwen.

Bouwmachines roesten rond de middenstip

Blok aan het Oekraïnse been is de verbouwing van het Olympisch Stadion van Kiev (foto). De Oekraïnse regering verleende de Taiwanese firma die de aanbestedingsronde had gewonnen in tweede instantie geen vergunning, waardoor het werk tot op de dag van vandaag stil ligt.

Het stadion, met een capaciteit van 83.000 bezoekers – de thuishaven van Dynamo Kiev –, kreeg afgelopen maand het bezoek van UEFA-president Michel Platini die de officials waarschuwde dat het toernooi gevaar loopt als de stadions en infrastructuur niet op tijd in orde zijn. Deze aanmaning heeft in Kiev vooralsnog niet tot acties geleid. De sloopmachines blijven er staan roesten op en rond de middenstip.

Reageer op dit artikel