nieuws

Bestuurswisseling bij HZC

Geen categorie

René van der Steen wordt met ingang van 22 november aanstaande de nieuwe voorzitter van Het Zwarte Corps (HZC), de vakvereniging voor machinegebonden personeel. Hij volgt Kees van Dongen op, die de functie sinds 2001 bekleedt.

Bestuurswisseling bij HZC


René van der Steen is momenteel rayonbestuurder bij HZC. Hij is vertrouwd met de beroepsgroep en HZC’er in hart en nieren.

Kees van Dongen blijft tot 1 januari 2009 in dienst bij HZC. Daarna start hij zijn eigen bedrijf in communicatie, coaching en strategisch advies, een lang gekoesterde wens. Hij blijft als adviseur beschikbaar voor HZC en zal, vanuit zijn bestuurlijke ervaring, helpen waar gewenst.

Onder het voorzitterschap van Kees van Dongen is HZC in de afgelopen jaren nieuwe wegen ingeslagen: er kwamen nieuwe plannen, nieuw beleid, nieuwe medewerkers en zelfs een nieuw pand. Recente wapenfeiten zijn de oprichting van de Stichting Vakopleiding Machinegebonden Personeel en de dienstverlening aan ZZP-ers. De vakvereniging is nu goed op weg haar koers te bestendigen. Daarmee ziet Kees van Dongen zijn taak als ‘man van de vernieuwing’ volbracht.

Over HZC
HZC vertegenwoordigt ruim 11.500 leden, machinegebonden personeel in vele branches zoals grondverzet, wegen-, spoor- en waterbouw, bouw en utiliteit, verticaal en horizontaal transport, landbouw, metaal en cultuurtechnische werken. De persoonlijke wijze waarop HZC de belangen van zijn leden behartigt wordt zeer gewaardeerd en mag uniek worden genoemd.

Foto: Anke van Bodegom, directeur van het Soma College, en René van der Steen, nieuwe voorzitter van HZC, tijdens de viering van 50 jaar Soma College zaterdag 4 oktober.

Reageer op dit artikel