nieuws

Acht maanden cel voor heler trekkers

Geen categorie

Net als de dief van enkele tractoren in de regio is ook de man die de trekkers doorverkocht fors bestraft.
De 42-jarige J. van P. uit Epe kreeg voor heling een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd.

Acht maanden cel voor heler trekkers

De zes trekkers werden tussen maart en juni dit jaar gestolen in onder meer Staphorst en Zwolle. De 29-jarige H.B. uit Hoogeveen reed gewoon zijn autoambulance het erf op, waarna hij de tractoren inlaadde. Het doorverkopen gebeurde door de Epenaar, want die had de vlotste babbel, zo bleek op de zitting van de politierechter in Zwolle. De rechter liet meewegen dat het duo voor veel emotioneel leed had gezorgd. B. werd veroordeeld tot acht maanden cel waarvan twee voorwaardelijk.

Foto: ANP / Lex van Lieshout

Reageer op dit artikel