nieuws

Eerste Volvo FH 460 voor JM Logistics

Branche

Met de aanschaf van een nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekker combineert J. Middelkoop Logistics b.v. twee primeurs: de Volvo-truck doorbreekt het tweemerkenbeleid van de transporteur uit Nieuw Vennep en is tevens de eerste truck die de nieuwe bedrijfsnaam JM Logistics uitdraagt.

Eerste Volvo FH 460 voor JM Logistics

De Volvo FH 460 met 13-liter Euro 6-motor werd bij de Duitse Fehrenkötter-praktijktest als beste getest op onder meer brandstofverbruik, rijprestaties en onderhoudskosten. Vincent van ’t Schip, sinds vijf jaar directeur-eigenaar van JM Logistics: “De testresultaten hebben zeker onze interesse gewekt voor de Volvo FH. We hebben uiteraard gekeken naar het totaalplaatje. Maar het verbruik en chauffeurscomfort zijn daarin doorslaggevend geweest.”

Volvo FH 460 rijk uitgerust

Volvo FH 460

De 460 pk-trekker zal met een vaste semi-dieplader gemiddeld 135.000 kilometer per jaar internationaal gaan rijden.

De Volvo FH met Globetrotter XL-cabine is onder meer uitgerust met I-ParkCool, Volvo’s geïntegreerde standairco. Ook is gekozen voor het nieuwe multimediapakket van Volvo Trucks. Hierin zijn telefonie, infotainment, transportinformatie en navigatie samengevoegd in één systeem. Dat kan bediend worden via het touchscreen, spraak en schakelaars op het stuurwiel. Volvo’s ingebouwde transportinformatiesysteem Dynafleet Fuel & Environment maakt potentiële rijstijlbesparingen zichtbaar.

Speciaal transport door Europa

De 460 pk-trekker zal met een vaste semi-dieplader gemiddeld 135.000 kilometer per jaar internationaal gaan rijden. Onder het motto ‘Your freight is our mission’ vervoert JM Logistics speciaal transport in West-Europa. Het gaat dan met name om een grote diversiteit aan landbouwmachines, overmaatse kisten en kranen.

Volvo FH 460

Vincent van ’t Schip, sinds vijf jaar directeur-eigenaar van JM Logistics: “De testresultaten hebben zeker onze interesse gewekt voor de Volvo FH. We hebben uiteraard gekeken naar het totaalplaatje. Maar het verbruik en chauffeurscomfort zijn daarin doorslaggevend geweest.”

De tweede kernactiviteit van JM Logistics is groupagetransport binnen de Benelux. Een deel van deze reguliere transporten betreft onderdelen en bijproducten die worden (mee)geleverd bij de landbouwmachines. Het wagenpark beslaat 38 trekkende eenheden. Dit zijn trekker-opleggers tot combi’s en kraanauto’s, alle uitgevoerd met rijplaten om zelfstandig te kunnen laden en lossen.

Reageer op dit artikel