nieuws

Wagenborg legt tunnel bij Gronings Aanpak Ring Zuid

Branche

Kraanleverancier Wagenborg heeft op het project Aanpak Ring Zuid in Groningen een fietstunnel en kabelkoker geplaatst. Beide tunnels zijn onder het spoor geplaatst. Wagenborg zette een 500-tons en 700-tons kraan in om de elementen te plaatsen.

Wagenborg legt tunnel bij Gronings Aanpak Ring Zuid

Het project Aanpak Ring Zuid wordt uitgevoerd door aannemer Combinatie Herepoort. Wagenborg is de kraanleverancier tijdens het project.

Fietstunnel en kabelkoker als onderdeel van Aanpak Ring Zuid

Kraanleverancier Wagenborg heeft op het project Aanpak Ring Zuid in Groningen een fietstunnel en kabelkoker geplaatst. Beide tunnels zijn onder het spoor geplaatst. Wagenborg zette een 500-tons en 700-tons kraan in om de elementen te plaatsen.Eén van de eerste grotere projecten van Wagenborg ten behoeve van de Aanpak Ring Zuid bestaat uit het plaatsen van de Esperantotunnel (fietstunnel) en de kabelkoker op de Esperantokruising. Om beide tunnels onder het spoor te kunnen plaatsen, zijn de spoorbanen tijdelijk verwijderd. Na het verwijderen van het spoor konden op zondag 6 augustus de werkzaamheden starten.

500-tons en 700-tons mobiele kraan

De elementen van de fietstunnel, 18  in totaal, zijn één voor één aangevoerd vanaf de tijdelijke opslagplaats bij Rusthoven. Wagenborg zette een 700-tons mobiele kraan in om de 32 ton wegende elementen (14 in totaal) van de kabelkoker te plaatsen en een 500-tons mobiele kraan om de 44,5 ton wegende elementen van de fietstunnel te plaatsen.

Reageer op dit artikel